Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

148 000 бюлетини за предстоящите предсрочни парламентарни избори бяха доставени от печатницата в София до областната администрация с полицейски ескорт и в присъствието на упълномощени представители на Районната избирателна комисия и областната управа.

"Бюлетините ще бъдат запечатани в специално помещение в присъствието на служителите на ОДМВР- Кюстендил. След това предстои областна администрация да ги разпредели, за да почне раздаването им по общини. По всяка вероятност обаче това ще стане след празника на пролетта на 21-и март", каза  председателят на РИК Красимир Петров.

Броят на бюлетините е с 10 % по-голям от този на имащите право на глас в Кюстендилска област. 

"Ние не знаем колко дълга е бюлетината, ще я видим като образец, когато я поставят пред секционните комисии",  добави председателят на РИК.

Освен бюлетините в чувалите за секционните избирателни комисии ще има и методически указания на ЦИК. Продължава и графикът на обученията, които се провеждат за секционните избирателни комисии.

До момента в РИК е постъпила една жалба, която е подписана от областния управител Йордан Татарски. "Тя се отнася до графикът, който разработихме за комисиите, които в изборната нощ ще предават материалите. Изпратихме я по компетентност до ЦИК", уточни Красимир Петров.

Областната управа получи бюлетините за изборите

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com