Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Общото събрание на кредиторите на обявената в несъстоятелност пътно-строителна фирма "Виа Апиа" определи оценители, които да изчислят стойността на недвижимите имоти на дружеството. След това предстоят търгове за продажба на административната сграда в Община Невестино, както и прилежащи терени.

Работниците остават на опашката  в списъка на кредиторите, съобщи ликвидаторът Албена Ванчева. "Имаме дългогодишен стаж във фирмата. Работихме заедно със съпругата и общо имаме да получаваме 22 000 лева. Заведохме и дела", споделя Димитър Стоянов.

Работниците от "Виа Апиа" се събраха на мълчалив протест пред сградата на Окръжен съд - Кюстендил преди началото на общото събрание, свикано от съдия Красимир Бамбов. Вече 7 години 230 души чакат, за да получат парите си като дължими възнаграждения по трудови договори. Парите са в размер между 7 000 и 10 000 лева. Голяма част от работниците вече са пенсионери.

"Осъдих фирмата, но така си и остана. Чакаме. Миналата година се видях с шефа, Светльо, Светлин Христов се казва, и  той ми отговори - Вие не разбрахте ли, че пари няма да вземете", добавя друг работник Васил Ангелов.

Бившите работници на "Виа Апиа" заведоха граждански дела, по които има и положителни становища на съда в Кюстендил. Парите обаче остават не изплатени заради многобройните задължения на дружеството. Според търговския закон на първо място в списъка на кредиторите се явява държавата в лицето на Националната агенция по приходите.

 

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com