Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Днес, с пресконференция в Областен информационен център – Кюстендил (ОИЦ – Кюстендил), беше дадено начало на национална кампания под мотото: „Заедно за Европа”. Кампанията е съвместна инициатива на мрежата от 28 информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове и е по повод отбелязване на три годишнини: 60 години Европейски социален фонд (ЕСФ), 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години функциониране на информационни центрове за европейските фондове.

Сред дейностите, които ще се проведат от ОИЦ – Кюстендил по време на кампанията са два конкурса: за детска рисунка и за есе.

Хората и Европа“ е темата на конкурса за детска рисунка, който е планиран по повод 60-та годишнината на ЕСФ, основният инструмент на ЕС за инвестиране в хората. Деца на възраст от 6 до 13 години от област Кюстендил могат да вземат участие в конкурса като изпратят една рисунка, на която, с помощта на своето въображение и креативност, да покажат как си представят живота на европейските граждани в бъдеще, какво трябва да се промени, така че Европа да се превърне в по-добро място за живеене. До 2 май 2017 г. желаещите да участват трябва да представят рисунките си на място, в ОИЦ – Кюстендил (сградата на читалище „Братство 1869”, гр. Кюстендил) или да ги изпратят по пощата на адрес: гр. Кюстендил, ул. „Патриарх Евтимий”№18.

Рисунките, участващи в конкурса, ще бъдат оценени от тричленно жури, а отличените участници ще бъдат обявени на 9 май 2017г. За тях са предвидени комплекти за рисуване, а за всички участници – поощрителни награди. На този ден най-добрите рисунки ще бъдат изложени по време на изложба в градинката пред Община Кюстендил.

Вторият конкурс в рамките на кампанията е за есе на тема: „България в ЕС: 10 години по-късно”. Право на участие в конкурса имат лица, навършили 14 години от област Кюстендил, които желаят за изразят своето мнение за десетгодишното членство на България в ЕС, за ролята и мястото на страната ни в бъдеще. Участва се с авторско есе, с максимум 1500 думи и попълнен формуляр за участие. Есетата, придружени от формуляра за участие, се представят до 09 май 2017г. на място, в офиса на ОИЦ – Кюстендил, по пощата или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Тричленна комисия ще оценява участващите есета. На 19 май 2017 г. ще бъдат обявени победителите. За първо и второ място са предвидени съответно таблет и електронна книга, а за останалите - поощрителни награди.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com