Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Портерти на жени от Дома за възрастни хора с физически увреждания "Ильо войвода" в Кюстендил подреди във фотоизложба, един от домуващите Мартин Петров. Организатор на проявата стана читалище "Асклепион".

"За първи път правим такава изложба, благодарение на Виолета Атанасова. Искаме да покажем, че хората тук не сме забравени", сподели фотографът Мартин Петров. От своя страна Виолета Атанасова добави, че това не е първата среща с хората от това социално заведение. "Ние с тях сме приятели, а подготовката за изложбата ни направи взаимно щастливи", добави Атанасова.

Присъстващите се бяха подготвили с музикална програма, а някои от тях рецитираха и собствени стихове, посветени на жената. Осмомартенският празник уважи и омбудсманът Мая Манолова. Тя бе посрещната по стара българска традиция с питка и мед.

"Няма как да не се вълнувам, това посрещане тук трябва да се усети, да го преживееш. Хората тук ни показват, че животът е такъв какъвто е", каза Мая Манолова.

Това не е първото и последно събитие , което се подготвя за Дома. Организаторит обещават още много незабравими срещи, тъй като с настанените ги свързва дългогодишно приятелство.

Log in to comment
Гост's Avatar
Гост replied the topic: #15197 11 месеца 3 седмици ago
Чудесна проява на уважение към възрастните хора. Радостно е, че госпожа Манолова не забравя хората от родния си град.
Би било добре ако госпожа Манолова се самосезира си се разрови на едно друго място, където се предлагат "грижи" за инвалиди. Това е службата, която предоставя социален асистент (в момента не мога да дам точното име на службата). Асистентите са изключително неподготвени, дори и за ниските ни стандарти, за тази дейност. При работно време от 6 часа, те работят най-много ЕДИН част. Грубото им държане, кражбите им от домовете на хората, за които би трябвало да се грижат, са скандални действия. Ако случайно съберете сили да се обадите на тяхната шефка г-жа Амзнина и ако случайно тя благоволи да разговаря с вас, ще ви обясни, че вие сте си виновни, че сте възрастни и болни.
Много работа има за Вас, госпожо Манолова, в този отдел. Може би след тържествата е добре и с това да се заемете!
Желая Ви успех!

Discuss this article

INFO: You are posting the message as a 'Guest'

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com