Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kustend2/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/template/megamenu.php on line 228
Подписка срещу високите лихви на банките и увеличението на таксите, стартира в Кюстендил

Навигация

Подписка срещу необосновано високите лихви на банките и увеличението на таксите за обслужване на клиенти стартира в Кюстендил, инициативата е на Националната асоциация на българския бизнес,предаде репортер на “Кубер прес”. Подписите се събират от екс-общинския съветник от РЗС-Младен Ризов.
Организаторите настояват да се приеме законодателна промяна, ограничаваща правото на банките да вдигат размера на вноските и лихвите по вече подписани действащи договори за кредит, да се създаде държавен кредитен и гаранционен фонд с цел рефинансиране на ипотечни кредити на хора, които не могат да плащат кредита си при договорените условия, както и да се постави таван на лихвите по депозитите, за да се стимулира нисколихвеното кредитиране.
Поставените за гласуване на „Национален референдум за освобождение на България от финансово робство и управление чрез пряка демокрация” въпроси са:
1. Да се забрани ли на банките да променят едностранно лихвите и условията на договорите за всички видове кредити за физически и юридически лица ?
2. Да се отмени ли чл. 417 и чл. 418 ГПК, който задължава районния съд да постановява незабавно изпълнение ?
3. Да бъде ли освободено физическото лице от всичките си финансови задължения в срок до една година от обявяването на несъстоятелността си пред съда на основание Регламент (ЕО) №1346/2000 ?
4. Да се отмени ли частното съдебно изпълнение ?
5. Всички актове и действия на съдебния изпълнител да подлежат ли на обжалване от страните пред окръжен и апелативен съд и да се разглеждат в открито съдебно заседание ?
6. Да бъде ли задължен съдебният изпълнител при определяне на началната цена за всяка първа публична продан на недвижим имот да назначава независим оценител за определяне на пазарната му стойност ?
7. Да бъде ли създаден финансов омбудсман, финансиран от държавния бюджет, пряко избиран от гражданите за срок от четири години, който безплатно да разглежда жалби и спорове между банки и потребители ?
8. Да имат ли право всички потърпевши лица и организации да завеждат колективни искове, без да им се налагат ограничения от държавата или съда ?
9. Да се провежда ли национален референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, поискан от инициативен комитет с подписка от 100 000 подписа, събирани в продължение на не повече от една година ?

http://kustendil.info/galeriya/image?view=image&format=raw&type=img&id=119

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com