Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Приключи 22то издание на конкурса за класическа китара :Марин Големинов"

More
2 седмици 6 дни ago #15407 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Приключи 22то издание на конкурса за класическа китара :Марин Големинов"
26-годишният Виктор Дукнич от Сърбия е победителя в международния конкурс...

26-годишният Виктор Дукнич от Сърбия е победителя в международния конкурс за класическа китара "Марин Големинов" 2018 година. Специалната награда в памет на Валентин Вълчев е за Ериг Юргас от Русе. Дария Нотева от Силистра и Самуел Сооломон от София спечелиха специалните награди на Дарик радио.

„Искам да благодаря от мое име и от името на журито за всичко, което се случи през тези дни. Смятам, че журито беше или поне се постара да бъде обективно и дано сме удовлетворили всички очаквания, които сте имали.“, каза по време на награждаването проф. Панайот Панайотов.

Победителя получи картина на художника Иван Пенев, статуетка „Любен Харалампиев“ за най-артистично изпълнение и безплатно участие на четвъртото издание на Международния фестивал на китаристите в Плевен.

снимка: Читалище Братство

В Двадесет и второто издание на престижния международен конкурс взеха участие китаристи както от България, така и от Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Русия, Украйна, Косово. Те представиха изпълненията си през четирите фестивални дни.

Едни от най-утвърдените имена в България и чужбина като проф. д-р Панайот Панайотов, проф. д-р Урош Дойчинович – Сърбия, доц. д-р Стела Динкова, д-р Нели Недева, д-р Столина Добрева и др. журираха участниците в конкурса.

Наградите бяха враъчени от артистичният директор на фестивала Иван Андонов.
„През всичките тези години се стремим да загърбваме противоречията, да вървим напред и да надграждаме. Благодаря на всички, които участваха и ни повярваха отново.”, каза Иван Андонов по време на награждаването.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com