Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Високи нива на шум в Кюстендил

More
1 месец 18 часа ago #15379 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Високи нива на шум в Кюстендил
На територията на община Кюстендил са наблюдавани 24 пункта за...

На територията на община Кюстендил в 24 пункта е измервано нивото на шум. Тенденцията имереното ниво да надвишава допустимите хигиенни норми от 55-60 децибела продължава. Измерванията се правят с подвижни уреди, като за един ден се правят по три измервания по 5 минути всяко за всеки един от пунктовете.

"Всяка година измерваме шума през летните месеци и изпращаме писма до общинските ръководства със стоиностите от измерванията и с препоръки за необходимите мерки, които да намалят стоиностите на тези шумови нива" оябсни Елена Андонова експрт в РЗИ Кюстендил.

С неблагоприятна шумова среда са 17 измервателни пункта в Кюстендил, като най-сериозно е положението на ул. "Хаджи Димитър" при детска градина "Слънце". Там шума достига до 69-70 децибела.

"Общинските ръководства правят необхоидмото. Изграждат велоалеи, правят се залесителни пояси, а там където вече съществуват се разширяват за да може да се увеличи разстоянието от шума до хората. Светофарните уредби също търпят промени, така че да се намали изчакването на червен сигнал. Полаг се усилия в посока намаляване на този шум." допълва Андонова.

 

 

 

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com