Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Общественика Павел Петришки реди поредната изложба

More
3 месеца 3 седмици ago #15337 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Общественика Павел Петришки реди поредната изложба
На 1...

На 1 ноември 2017 г. от 18:30 ч. в Общински театър – Кюстендил ще бъде открита поредната самостоятелна изложба от картини и пластики на общественика Павел Петришки.

Павел Петришки е роден в Панагюрище, но от дълги години живее в Кюстендил. Въпреки професията си на хидроинженер винаги намира време за изкуство. Творбите си изработва от различни материали - камък, дърво, кожа, плат, кехлибар и др. Авторът споделя, че когато започне да работи над поредното си творение никога не знае какво ще бъде то, решава го в процес на работа.

Наред с всичко това хидроинженерът намира време и за рисуване. Цели стени на помещения са променили изцяло облика си, благодарение на таланта му. Поради факта, че е родом от Панагюрище той прави 4 копия на знамето, изработено от Райна Княгиня, едно от които се намира в читалище „Братство 1869", на което 10 години е бил секретар.

За Павел Петришки писането също е занимателно хоби. През 2005 г. във вестник „Наблюдател" излиза неговата новела „Цукера" в притурка на отделен подлистник, а през 2010 г. излиза и книгата „Цукера", Наред с това той свири добре на китара и тромпет. Свободния дух на Петришки намира поле за изява в творчество му, което е разнородно и нестандартно.

 

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com