Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Джипитата н Кюстендил застават зад искането да плащат и освободените от такса деца и хронично болните

More
4 месеца 3 седмици ago #15326 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Джипитата н Кюстендил застават зад искането да плащат и освободените от такса де
...

От Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендил подкрепят искането да се въведат потребителски такси за преглед на деца, пациентите освободени от нея на база различни заболявания, това потвърди пред “Кубер прес”, д-р Румен Алексов председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в регион Кюстендил.


Организацията настоява от миналата година, въпроса се повдига навреме преди предстоящата процедура по формирането на бюджета за следващата година. В момента прегледът на деца при личния лекар е безплатен и той не се компенсира по същия начин, както в специализираната или болничната помощ, където и за деца има такси и то дори по-високи от стандартната такса от 2.90 лв.,

Предложението ни е потребителската такса за деца да е като за пенсионерите - 1 лев, а останалите 1.90 лв. да се покриват от здравната каса.
 

”От моите данъци, от данъците на колеги, вашите, да се заплаща за децата, както за пенсионерите. Един лев да плащат родителите, а останалите 1 лев и 90 стотинки да се заплащат от държавата, което е безкрайно справедливо. Не може нашите колеги, както и медицинските сестри и други да изпълняват социална политика. Извинявайте, ние изпълняваме тази политика плащайки си данъците", поясни той.
Хронично болните – също да не са освободени от потребителска такса, искат джипитата.

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com