Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Осогово Рън за четвърта година

More
7 месеца 2 седмици ago #15295 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Осогово Рън за четвърта година
фотограф: Ярослав...

фотограф: Ярослав Ставрев

Росен Лилов от спортен клуб 199 стана първи при бегачите, стигнали връх Руен за време от 2 часа 30 минути.

Това стана в рамките на състезанието Осогово Рън. В състезанието, организирано от Сдружение "Маратон" и част от иницативата Пет планини участваха 58 бегачи и 25 колоездачи. Връх Руен е с височина 2 251 м.н.в. и е най-високата гранична точка за ЕС.

"Представител съм на театър 199. Вече печеля състезанието за трети път. То ми е по-скоро като една предварителна подготовка за едно маратонско бягане през есента", сподели победителят Росен Лилов.

Кънчо Костадинов е роден в Кюстендил. "Може да се каже, че участвам още от самото начало на организиране на състезанието. Пропуснах го само миналата година. Гледам на него като на едно изпитание на издръжливостта и волята", сподели Кънчо Костадинов.

Стартът бе даден от централния площад "Велбъжд", а състезанието се организира за четвърта поредна година. Идеята на Сдружение "Маратон" е да акцентира върху аматьорския спорт. "Няма нови неща, просто затвърждаваме позициите си. Организираме състезанието с голямата помощ на община Кюстендил, която ни осигури транспорт, линейка. При нас много от професионалистите правят своите постижения, иначе основният фокус е върху аматьорския спорт", заяви Борислав Панков от Сдружение "Маратон".

При колоездачите с време от 2 часа и 11 минути пръв финишира Дончо Михайлов. Единственият кюстендилски състезател в тази дисциплина бе Марио Димитров.

"Безспорно имам конкуренция, но аз го правя преди всичко за здраве и тонус. Предизвикателството е голямата денивелация, да се изкачиш от 550 метра на 2251 метра. Ние имаме прекрасна букова гора и всички участници коментират, че при нас условията са много добри", добави Марио.

Състезанието е със значително по-голям брой участници в сравнение с предходната година. Колоездачите трябваше да изминат 29 км, а бегачите 26 км.

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com