Навигация

Успех на ученици от Пето ОУ "Христо Ботев" Кюстендил в Национален конкурс

More
4 месеца 3 седмици ago #15225 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Успех на ученици от Пето ОУ "Христо Ботев" Кюстендил в Национален кон
Първо място в направление "Обреди и драматизации" спечелиха ученици...

Първо място в направление "Обреди и драматизации" спечелиха ученици от Пето ОУ"Христо Ботев" Кюстендил, участници в XIX Националeн ученически  празник "За хляба наш..." в Благоевград, където ритуално замесиха "Богородичен хляб" и пресъздадоха автентичния народен обичай "Панагия-въздигане на хляба".

Малките артисти, от 3 до 7 клас,  в  оспорвана конкуренция с училища и школи от цялата страна, завладя журито и овациите на публиката с неподправения си диалект и народни  носии от Кюстендилско,  с актьорското си майсторство и преклонение към българския фолклор и най-голямото земно благо - хлябът. 

Училището е традиционен участник в този престижен конкурс и за пореден път се представи отлично. В изпълнение на проект "Твоят час" групата по интереси " За хляба наш", ръководена от Веселка Коларова,  участва  в няколко направления: за приказка, в раздел "Бабините рецепти", "Обреди" и изложбата на хляб и хлебни изделия.

Високата оценка  мотивира децата да  ценят българското, да развиват традиционните ценности и талантите си, своите умения и нагласи, за да се превърнат в успели хора.

                                                                                                                               


 

  • наблюдател
  • наблюдател's Avatar
  • Посетител
  • Посетител
3 месеца 3 седмици ago #15242 от наблюдател
наблюдател replied the topic: Успех на ученици от Пето ОУ "Христо Ботев" Кюстендил в Национален кон
четейки новините от гр. кюстендил се разбира следното: това е най-заспалия областен град, в който не се случва нищо. няма работни места, няма хора, замиращ град. има някакъв кмет, който не знае какво прави в общината. единствено детските градини и училищата са източник на новини.

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com