Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Скакавишкият водопад става по-достъпен за туристи

More
1 година 2 седмици ago #15210 от Кюстендил Инфо
Кюстендил Инфо created the topic: Скакавишкият водопад става по-достъпен за туристи
С проект по програмата за трансгранично сътрудничество с Македония, Община...

С проект по програмата за трансгранично сътрудничество с Македония, Община Кюстендил ще подобри инфраструктурата към Полско - Скакавишкия водопад. Той е третия по височина в България - 72 метра. Предвижда се подобряване на пътната настилка.

"Не става въпрос да строим магистрали, но в момента по пътя към водопада е трудно да се разминат два автомобила. Предвижда се обособяване на кътове за отдих - пейки, беседки и други неща, свързани с туристическата инфраструктура", каза заместник-кметът по строителството на Община Кюстендил инж. Росица Плачкова. 

Община Кюстендил е водещият партньор по проекта, спечелен с Община Конче, Македония. Тя също ще насочи усилията си към подобряване на туристическия си потенциал.

Общата стойност на проекта е 412 000 евро. Той трябва да приключи следващата година, а срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 18 месеца.  От българска страна вече има избран изпълнител. Финансирането се разделя по равно между двете общини.

"Предвиждаме да показваме всеки етап на изпълнение на ремонтните дейности, ще организираме и семинари", допълни инж. Росица Плачкова.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com