Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Отговор: Гражданско движение ВОЛЯ с протегната ръка към малкия и среден бизнес, настоява за електронно правителство и принципа на мълчаливото съгл

NOTE: You are posting the message as a 'Guest', you can not edit the message or delete it
Please Вход or Регистрация to skip this step.
X

Topic History of: Гражданско движение ВОЛЯ с протегната ръка към малкия и среден бизнес, настоява за електронно правителство и принципа на мълчаливото съгл

Макс. показване на последното 6 мнения - (последното мнение е първо)

1 година 1 месец ago
Гражданско движение ВОЛЯ с протегната ръка към малкия и среден бизнес, настоява за електронно правителство и принципа на мълчаливото съгл

...

Водачът за Кюстендилска област Теменуга Върбанова: Важно е какво искат хората и какво можем да направим в Парламента

Веселин Халачев от Националния експертен екип на гражданско движение „Воля“ представи водачът на листата за Кюстендилска област Теменуга Върбанова, както и приоритетите на структурата за предстоящите предсрочни парламентарни избори. „Всички политици, които говорят, са отговорни за последните 27 години и за ситуацията, в която ние се намираме в момента. Стигнали сме до там, че да не харесваме живота, който имаме. Ние представляваме по-голяма част от хората и искаме промяна към по-доброто и към по-стандартен живот, който заслужаваме“, заяви Веселин Халачев. Той е категоричен, че от Гражданско движение „Воля“ са тези, предлагащи най-актуалните и иновативни решения за развитие на България. Дори голяма част от политическите сили копират и пренаписват предложенията на ВОЛЯ. „Ние бяхме първите, заговорили за картелите, монополите и олигархията, както и клиентелисткия начин на управление в България, всички също започнаха. Разликата е обаче, че ние казваме как да се справим с тези явления“, допълни Веселин Халачев.

Веселин Марешки е единственият показал как да се спрат течовете по отношение на корупционните схеми и картелите. „ Това го е направил, доказателство за това са цените на лекарствата в неговите аптеки и горивата в бензиностанциите. Голямата разлика между ВОЛЯ и останалите, е че тук сме хора с висок професионализъм. Идващи от бизнеса, прагматици, знаещи как да решават проблемите, почтени хора“, заяви Веселин Халачев. Основното на ВОЛЯ за България е революция и възраждане на родната икономика. Другото, към което е обърнато движението, са политиките към стимулиране на малкия и среден бизнес в България, както и неговото развитие. Той е важен, защото 98 % от структурата на икономиката е заета именно от такъв род предприятия, осигуряващи 76 % от работните места. Формира 62 % от брутния вътрешен продукт на страната.

Според него търговските аташета на България в чужбина не са направили нищо, за да осигурят пазарите на малкия и среден бизнес, въпреки че това им е работа. По отношение на тях трябва да има строга отчетност. „Страната ни ще фалира след години, ако не се подобри икономиката“, обяви Веселин Халачев.

ВОЛЯ се интересува също от трансграничното сътрудничество, а Кюстендил е именно една такава локация.

Един от големите проблеми на бизнеса е квалифицираната работна ръка. „ Това важи и за Кюстендил, имам познати италиански компании, които тук инвестираха, но една част фалираха“, добави Халачев. Административната тежест също създава пречки, затова от ГД „ВОЛЯ“ настояват да се въведе електронното правителство, както и въвеждане на мълчаливото съгласие . „Например ако се нуждаете от разрешително за строеж, при изтичане на 30 дневния срок и не получим отговор от администрацията, да се счита, че можем да си построим къщичката“, каза още експертът.

„Ще помогнем и на микропредприятия, с регулации, въведени от ЕС още преди две години. Това е важен сектор от развитието на всяка икономика. Заставаме зад тези хора и ще приложим важните за тях мерки. Една от регулациите е към банковия сектор, тези които имат магазини на дребно, посттерминалите да работят при 0,2 % такси към банките. Сега е между 1,2 и 0,5. Тези хора трябва да бъдат облекчени, защото с навлизане на големите магазини ще отидат на борсата“, допълни Халачев.

Водачът на листата Теменуга Върбанова е на 50 години, икономист, висшето си образование е получила в Икономическия университет във Варна, семейна с дете. „Област Кюстендил е по-специална за мен, свързват ме близки. За нас е важно какво хората от областта искат от нас и какво можем ние в Парламента да направим. Ще ме разпознаят по -добрите дела, не сме били във властта. Имаме самочувствието, че сме постигнали нещо. Обединили сме около каузата на важния за нас човек – Веселин Марешки. Той управлява бизнеса си като добър стопанин и вярвам, че ще направи добри неща за целия български народ“, каза още Върбанова. „ Много неща могат да се направят за Кюстендил, градът е стар от римско време и всеки би искал да има условия за едно достъпно балнеолечение. Трябва да се работи и за привличане на туристи отвън, които също са носители на приходи“, добави Върбанова.„Можем да изброим доста депутати от вашата област и от ГЕРБ и от БСП, те са доста известни, но какво свършиха, и какво да изберем пак. И какво от това, че не са местни, след като не правят нещо“, попита Халачев.

ВОЛЯ се борят да бъдат първа политическа сила. „Защо не ако хората мислят с мозъка си, не емоционално, а рационално. Ние не предлагаме еднодневните 20 -50 лева, а по -добър живот. Теменужка Върбанова е толкова пъти е управлявала фирми“, каза експертът, който е председател на Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес-обединени бизнес клубове.

На представянето присъства и третият в листата Христо Гуцалски от Самоков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com