Навигация

Криминална хроника

От пресцентъра на МВР в Кюстендил съобщават:

 

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са гумите на л.а. „Фолксваген“ в града, надраскани са вратите му. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в землището на Дупница. Горели са сухи треви и храсти, пожарите са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Щети не са допуснати.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 32-годишен жител на с. Ябълково за притежание на наркотично вещество.

Полицаите извършили проверката на пътя между селата Николичевци и Копиловци, докато изваждал документ за самоличност, изхвърлил до себе си хартиена опаковка с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на златни накити от къща в града. Проникването е осъществено чрез взломяване на входната врата. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на тухли, керемиди, дървени греди и метална мрежа от имот, който е общинска собственост.По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в Дупница при ПТП е пострадала 62-годишна жена. Настанена е в болница с комоцио, счупени ребра и по първоначални данни е без опасност за живота. Инцидентът е възникнал на ул. „Николаевска“. Управляваният от 62-годишната жена л.а. „Опел“ е бил блъснат от л.а. БМВ, управляван от 34-годишен мъж от Дупница, придвижвал се е с несъобразена скорост. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Материални загуби не са допуснати.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в областта, 2 от тях са нанеслви щети.

Малко след 14.30 ч вчера е възникнал пожар в с. Коняво, изгорели са 4 автомобила вчастен имот, щети са нанесени на други 2 автомобила. Спасена е къщата от противопожарния екип . Причините за възникдването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

Тази нощ екип на РСПБЗН Кюстендил е гасил пожар във фризьорски салон в града. Изгорял е дървен прозорец, спасена от огъня е сградата. Причините за възникване на пожара се изясняват от РУ Кюстендил, не се изключва умисъл.

Вижте също ...

Търсене

Кюстендил Инфо - новинарски сайт, проект на Студио Видеограф